Skip to content

روش نگهداری از گیلاس

روش نگهداری از گیلاس

مقدمه

در این مقاله سعی بر آن شده به شرایط و نحوه نگهداری از میوه گیلاس پرداخته شود. میوه گیلاس در صورت عدم نگهداری درست و اصولی به تغییر رنگ می دهد و میوه شفافیت خود را از دست میدهد. 

روش های نگهداری از گیلاس

در این بخش می خواهیم به روش های نگهداری طولانی مدت میوه گیلاس بپردازیم. 

  • منجمد کردن گیلاس

از ساده ترین روش های نگهداری از گیلاس که شرایطی ایده آل دارد منجمد کردن آن است. فصل حضور گیلاس بسیار کوتاه می باشد به همین دلیل پس از تهیه آن باید بلافاصله در فریزر قرار داد تا بافت خود را از دست ندهید.برای مصرف این میوه در بازه های زمانی طولانی تر بهتر است هسته های آن را جدا کنید و در فریزر قرار دهید.

  • خشک کردن گیلاس

روش دیگری که برای نگهداری از گیلاس پیشنهاد می شود خشک کردن آن است. گیلاسی که به روش خشک کردن به دست آورده اید قطعا طعم و بافت متفاوتی نسبت به گیلاس فریز شده دارد؛ زیرا در مقابل گرمای بیشتر از حد نرمال تغییر بافت می دهد.

  • جدا کردن گیلاس ها از باقی مواد غذایی

هنگام نگهداری از میوه گیلاس، بهتر است آن را از دیگر میوه ها جدا کرد. میوه گیلاس به دلیل بافت بسیار حساسی که دارد بسیار تغییر پذیر است. همچنین برای اینکه از تغییر مزه گیلاس جلوگیری کنید بهتر است آن را نزدیک غذاهایی مانند غذاهای گوشتی، سیر دار، مواد غذایی بو دار و… قرار ندهید.

شما می توانید برای نگهداری طولانی مدت میوه گیلاس از بسته بندی های اتمسفر اصلاح شده استفاده کنید. 

انواع روش نگهداری گیلاس
  •  قرار دادن گیلاس در ظرف بدون درب

یکی دیگر از روش های نگهداری از گیلاس، قرار دادن آن در ظرف های بدون درب می باشد. دلیل استفاده از ظرف بدون درب جلوگیری از حجم گیلاس را در ظرفی در بسته یا مشما قرار دهید، رطوبت های گیلاس درون آن جمع شده و باعث فاسد شدن گیلاس می شوند. برای جلوگیری از فاسد شدن گیلاس بهتر است آن را در ظرفی در باز قرار دهید؛ به طوری که هوا بین گیلاس ها چرخیده و رطوبت آن را کنترل کند.

  • شستن گیلاس در زمان استفاده

از اصلی ترین دلایل فاسد شدن گیلاس ورود رطوبت به داخل این میوه است. رطوبت در کمترین زمان ممکن می تواند این میوه را فاسد کند. با شستن گیلاس رطوبت از طریق انتهای ساقه، وارد آن می شود که همین امر باعث سیاه شدن و از دست رفتن طعم گیلاس خواهد شد. بهتر است میوه گیلاس را بلافاصله قبل از میل کردن بشویید تا دچار تغییر بافت نشود.

  • جدا سازی گیلاس های سالم و ناسالم

پس از خرید میوه گیلاس، بهتر است دانه های سالم و ناسالم را از یکدیگر جدا نمایید. در این صورت شما می توانید از خرابی دانه های سالم جلوگیری نمائید. همچنین از دانه های ناسالم (تغییر بافت داده شده) می توانید برای تهیه مربا استفاده نمائید.

  • جدا نکردن ساقه گیلاس

روش نگهداری از گیلاس به گونه ای می باشد که نباید به ساقه آن دست بزنید. در محل اتصال ساقه به گیلاس حفره ای وجود دارد. این حفره محل تجمع رطوبت است، یعنی اگر ساقه گیلاس را جدا کنید رطوبت از طریق این حفره وارد گیلاس شده و باعث فاسد شد­­­­ن آن می شود.

همچنین از این حفره، هوا نیز به داخل میوه نفوذ پیدا می کند. هر چه هوای بیشتری وارد گیلاس شود، این میوه سریع تر طعم و مزه خود را از دست می دهد. به همین دلیل اگر می خواهید نگهداری از گیلاس را به بهترین روش انجام دهید پیشنهاد می شود تنها قبل از مصرف ساقه گیلاس را جدا کنید.

جدا نکردن ساقه گیلاس

چه عواملی باعث فاسد شدن گیلاس می شوند؟

گیلاس میوه ای بسیار حساس است؛ به همین دلیل عوامل متفاوتی باعث خراب شدن گیلاس می شوند. از مهم ترین عوامل فساد گیلاس می توان به گرما، نور خورشید، هوای آزاد و رطوبت اشاره کرد.

اگر گیلاس در گرما بماند با سرعت بالایی پژمرده می شود و رنگ و طعم تازه خود را از دست می دهد. رطوبت نیز همین کار را با گیلاس می کند. زمانی که گیلاس در معرض رطوبت قرار بگیرد، در عرض چند روز فاسد شده و نمی توان آن را مصرف کرد. 

شما می توانید برا نگهداری طولانی مدت میوه گیلاس از بسته بندی های اتمسفر اصلاح شده استفاده کنید. آتروپات فارمد اولین وارد کننده کیسه های نگهدارنده است. شما برای خرید این محصول می توانید با کارشناسان این مجموعه تماس بگیرید.

چه عواملی باعث فاسد شدن گیلاس می شوند

سوالات متداول

بهترین روش نگهداری از گیلاس کدام است؟

بهترین روشی که می توانید با آن گیلاس را نگهداری کنید قرار دادن گیلاس در ظرفی بدون درب در درون یخچال می باشد. مکان قرار گیری گیلاس باید به دور از نور خورشید و در هوای تازه و خنک باشد. اینگونه مدت زیادی تازه و خوش طعم می ماند.

چگونه تا زمستان از گیلاس نگهداری کنیم؟

اگر می خواهید گیلاس هایتان را برای فصل زمستان ذخیره داشته باشید، باید آن را منجمد کنید. برای اینکار تنها لازم است هسته ها را جدا کرده و سپس گیلاس ها را بشویید. در آخر آن ها را درون ظرفی بسته گذاشته و در فریزر قرار دهید.

علت فاسد شدن گیلاس چیست؟

مهم ترین دلیل فاسد شدن گیلاس قرار گرفتن آن در معرض رطوبت است. اگر گیلاس را بشویید یا در معرض رطوبت قرار دهید به سرعت رطوبت را جذب خود کرده و فاسد می شود. همچنین قرار گرفتن گیلاس در گرما نیز می تواند دلیلی برای فساد آن باشد.

نظری وجود ندارد، شما اولین نفر باشید.


وارد کردن نظر

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

در بخش مقالات آتروپات فارمد می توانید درباره موضوعات متنوع در مورد محصولات بسته بندی و حفظ کیفیت فراورده های کشاورزی اطلاعات لازم را به دست آورید. 

مقالات اخیر

با تکمیل فرم زیر با شما تماس خواهیم گرفت.

فرم تماس